Een nieuwe lente
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg Theo
13 Juli 2011 | Verenigde Staten, Baltimore
Mijn nieuwe werkgever wilde graag dat ik naar het hoofdkantoor in Baltimore zou komen voor training en oriëntatie en om kennis te maken met wat mensen. Dus daar heb ik de afgelopen vijf weken gezeten. En Theo zou Theo niet zijn als hij ook niet wat van de omgeving zou meepakken.
Dus wat heb ik de afgelopen weken allemaal gedaan? Veel – Baltimore ontdekt, twee keer naar Washington DC geweest (in de volksmond DC genoemd), een weekend New York, en een mini-roadtrip door Maryland, Virginia en West Virginia gemaakt. En ik heb het nodige aan cultuur en sport meegepakt.
Eerst Baltimore. Bij sommigen bekend vanwege The Wire, een serie die zich in de criminele jaren 60 van de vorige eeuw afspeelt. Ik heb hem zelf nog niet gezien heb, ook al heb ik de dvd’s thuis liggen. Baltimore heeft nog steeds de naam crimineel te zijn, maar dat valt reuze mee. Zeker, het heeft minder goede delen (welke stad niet?), het kan zelfs per straat verschillen, maar ook hele leuke delen.
Mijn werk zit midden in downtown Baltimore, wat nogal een ruw deel van de stad. Hartstikke veilig overdag, maar ’s avonds moet je wat beter uitkijken. Mijn hotel staat op nog geen tien minuten lopen van mijn werk, maar de hele sfeer is stukken anders (lees: beter). De wijk heet Inner Harbor en ligt aan (jawel) de binnenhaven van Baltimore. Restaurants, winkels, kortom, genoeg levendigheid. Als je verder naar het oosten langs het water loopt, kom je in Little Italy en Fell’s Point uit, met nog meer (en betere) restaurants. Kortom, genoeg te doen.
Is Baltimore een mooie stad? Mwah, niet echt. Maar wel een interessante en leuke stad. Interessante musea die gratis zijn (prettig voor ons Nederlanders), vooral het Walters Art Museum is een aanrader. De dichter Edgar Allen Poe schijnt er vandaan te komen – zijn geboortehuis is te bezichtigen, maar dat ligt in een minder deel van de stad, dus dat heb ik helaas niet gezien. Ook genoeg historie: bij het Fort McHenry, net buiten Baltimore, is het Amerikaanse volkslied ontstaan.
En genoeg cultuur en sport – zo ben ik naar concerten van Sade en U2 geweest, en twee keer naar een honkbalwedstrijd van de Orioles. Allemaal op loopafstand van mijn hotel. Prettig.
DC is vooral monumentaal. Het Capitool, het Witte Huis, iedereen kent ze van tv, en zo heb je nog tig van die prachtige en minder prachtige gebouwen. Erg de moeite waard. Ook veel musea die allemaal gratis zijn – nadeel is wel dat iedereen er op af komt en ze dus maar beperkt mensen kunnen toelaten. En lange rijen.
Ook ben ik in DC naar het voetbal geweest, samen met mij goede Liberiaanse vriend Henason, je weet wel, van de Liberiaanse bruiloft. Leuk hem weer te zien, het gaat goed met hem. Hij doet een MBA in Virginia, vlakbij DC.
New York was ook erg leuk. Ik heb Edwin en Sandra opgezocht, die ik al bijna vijf jaar niet meer had gezien. Edwin is een middelbare-schoolvriend van me die een jaar of acht geleden naar de VS is verhuisd om daar met Sandra te trouwen. Ze hebben twee dochters, Christina (bijna 5) en Daniela (3), erg leuk om die te zien.
In New York ben ik ook naar een musical geweest, en een erg leuke: How to succeed in business without really trying. Met (jawel) de enige echte Harry Potter. Ofwel Daniel Radcliffe. Uitstekend vermaakt. En Harry kan nog zingen ook. En in het kader van de sportbeleving heb ik een wedstrijd van de Yankees gezien.
Tot slot mijn mini-roadtrip door het Midatlantische gebied. De eerste dag ben ik begonnen in Maryland, toen een rondje door het oosten van Maryland en het westen van Delaware, uiteindelijk in Annapolis. Wat een leuk stadje! Hoofdstad van de staat Maryland, maar stukken kleiner dan Baltimore.
De tweede dag naar het westen gereden, door Virginia heen, over de Appalachen naar Elkins in West Virginia. Geen interessante plaats, maar de route er naartoe was prachtig. Veel natuur, bergachtig, absoluut de moeite waard. Helaas niet zoveel foto’s, maar het was echt supermooi! En de auto was ook de moeite waard (daar heb ik dan wel weer een paar foto’s van). Over foto's gesproken: nu eerst de foto's van Baltimore - de andere foto's heb ik inmiddels geplaatst, zie http://molenbrugge.waarbenjij.nu/index.php?page=message&id=3943344.
Inmiddels ben ik weg uit Baltimore en ben ik wel twee hele dagen terug in Nederland geweest. De terugreis verliep niet helemaal als gepland met dank aan een vertraagde vlucht van Continental waardoor ik mijn aansluiting naar Amsterdam zou missen. Gevolg: een dag vertraging. Oh, en ik ben ook mijn iPhone nog verloren. Hoewel erg kort, was het wel weer leuk even in Nederland te zijn.
En nu zit ik in Abuja (Nigeria). Want ja, er moet ook gewoon gewerkt worden. Gelukkig kom ik tussen de bedrijven door nog regelmatig in Amsterdam, moet toch een beetje het gevoel met het thuisland houden.
13 Juli 2011 - 21:17
Je Moeder:
leuk om weer een verslag te lezen en foto's te zien. Groeten. mam -
14 Juli 2011 - 12:43
Engelien:
Weer wat anders dan Afrikan en Afghanistan ;). Succes in Nigeria. Groetjes Engelien -
17 Juli 2011 - 22:22
Wiesje Driesje:
Hai neef mill bridge, geweldig om weer even met je mee te reizen, je bent nog wel eens onderweg he. Spaar je ook jeneverhuisjes van de KLM?? Fijn om af en toe iets van je te horen. Hier is het weer rustig in huis, 3 maanden lang Esther, Ruby en Luna over de vloer gehad, moet je je voorstellen vegetarisch eten (ben niet afgevallen hoor), geen vaste tijden voor allerlei bezigheden, Luna die oud en krakkemikkig wordt, enfin, heerlijk om Ruby zich te zien ontwikkelen, ze gaat praten (zegt OMA !) en samen met Hanna de boel op stelten zetten - oma soenen uit en pingen op de bank !!, samen naar de kinderboerderij en spelen op de flip-flap (wip-wap). Ik verveel me dus nog lang niet al heb ik wel de leeftijd om het wat rustiger aan te doen !Ik wens je een goede tijd toe, hoop af en toe iets te horen via de e-mail. Groetjes, wiesje-driesje.