Pakistan
Door: Theo Molenbrugge
Blijf op de hoogte en volg Theo
23 Mei 2012 | Pakistan, Islamabad
De laatste keer heb ik verteld over de bijzondere ervaringen die ik in Sukkur heb opgedaan. Los van Sukkur is Pakistan een erg bijzonder land – althans wat ik ervan gezien heb. Ik heb het grootste deel van mijn tijd in de hoofdstad Islamabad doorgebracht en dat is al een ervaring op zich.
Islamabad is zo on-Pakistaans als je je maar kunt voorstellen. Een gecreëerde stad, net als Abuja (Nigeria) waar ik eerder was. Lange, rechte straten in een ruitvorm. Ketens als McDonald’s, KFC en Subway. En veilig. Heel erg veilig zelf – kon rustig ’s avonds over straat lopen. Bijna een grote gated community.
Wat heeft Islamabad te bieden? Op zich niet zo vreselijk veel. Een enorm grote moskee die niet direct uitblinkt door een grote mate van schoonheid. Leuke marktjes met allerlei winkeltjes. En prima restaurants – en dan heb ik niet over McDonald’s. Want het Pakistaanse eten is erg lekker – lijkt veel op Indiaas maar heeft ook Afghaanse invloeden door zijn auberginegerechten.
Gelukkig werd ik regelmatig door collega’s meegenomen naar leuke restaurants. Waar ook alcohol geschonken werd. Want in het algemeen is alcohol en een islamitisch land als Pakistan niet zo’n gelukkige combinatie. De wijn en het bier staat dan ook niet op de kaart of op de rekening maar wordt wel geserveerd.
Een andere wat minder gelukkige combinatie is die van een islamitisch land en homoseksualiteit. Ook al doet het bewind anders geloven, uiteraard wonen er ook homo’s in Pakistan. Niet in het openbaar natuurlijk, maar gelukkig bestaan er in dit mobiele tijdperk appplicaties als Grindr die het mogelijk maakt andere homo’s te leren kennen.
En zo heb ik in Pakistan een leuke jongen leren kennen, waar ik nog steeds contact mee heb. Nee, geen liefde voor het leven – de afstand helpt daar ook niet bij. Of ik hem ooit nog ga zien? Geen idee, ik hoop het wel. De tijd zal het leren.
Na Pakistan ben ik naar India gereisd. Ondanks dat het buurlanden zijn, was dat makkelijker gezegd dan gedaan. Maar daarover snel meer!
23 Mei 2012 - 22:14
Je Moeder:
hallo Theo, leuk om weer een verslag te lezen. Groetjes -
24 Mei 2012 - 15:33
Wiesje Driesje:
Hallo Theo, weer bedankt voor je levensteken, het lijkt een beetje op dat deel van Spanje waar wij vorige week waren, heuvels, droog, maar geen moskeen. Ik heb je een paar foto's gestuurd, dus je kan ook even met ons meereizen. Hoe lang blijf je in Pakistan, zal geen maanden zijn. Ik hoor het wel van je moeder. Trouwens wat een goed idee om samen naar de VS te gaan, je houdt wel van verrassingen he. Voor nu weer de groeten, wiesje driesje. -
10 Juni 2012 - 08:13
Pien:
Kook eens Pakistaans voor ons Theo. Het klinkt verschrikkelijk lekker.